Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
Sziasztok!
Egyenlettel leírná valaki?
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
szia
Gondolom az elsőnél az a és a b a két befogó, és a c az átfogó:
A pitagorasz tétel szerint egy derékszögű háromszög esetén a két befogó négyzeteinek az összege egyenlő az átfogó négyzetével.
A, a2+b2=c2
5 a másodikon+ 7 a másodikon= c a másodikon
25+49= c a másodikon
74= c a másodikon
c=8,6 (kerekített érték
B, a2+b2=c2
5 a másodikon+b2= egyyenlő 13 a másodikon
25+b2=169
b2=144
b=12
C, a2+b2=c2
a2+10 a másodikon= 21 a másodikon
a2+ 100=441
a2=341
a=18,47(kerekített érték)
2.
itt el kell képzelned egy derékszögű háromszöget amelyet a fal, a padló és a létra alkot: A létra lesz az átfogó, a másik kettő a két befogó
a2+b2=c2
a2+1,2 a másodikon= 4 a másodikon
a2+1,44= 16
a2=14.56
a=3,86m (kerekített érték)
Sajnos nem tudom hogy kell hatványt csinálni gépen bocsi. a2= a a másodikon
A számoknál kiírtam.
remélem jó lesz
0