Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Soos!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
601
Az egyik szám 12 a másik 21gyel nagyobb nála.Hányszor kell 3at hozzáadni a megadott számokhoz hogy két olyan új számot kapjunk amelyek közul az egyik ketszerese a masiknak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha azt ahányszor a hármat hozzá kell adni x-el jelölöd, és a másik szám 33:
2(12+3x)=33+3x felbontva a zárójelet:
24+6x=33+3x rendezve:
x=3
Vagyis 3*3-at azaz 9-et kell összesen hozzáadni mindkét számhoz
Módosítva: 9 éve
0