Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
Csak a második feladat kéne!Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Egy éle a négyzetnek 6cm, mert a négyzet kerülete : K=4×a és mivel az egész négyzetnek a kerülete (24×6=144cm) 144cm. Ha egy négyzet kerülete 144 cm akkor kettőnek összesen 288 , azonban ebből még le kell vonnunk kettő lapnak a kerületét, mert azzal éritkeznek tehát 240cm. Az éleik pedig: a:6cm
b:6cm
c:12cm (mert ez az az oldal, ahol érintkezik a kettő négyzetnek az oldala így 2×6)
A=2×(ab+ac+ca)
A=360cm₂
Előre is bocsánat, ha hibás, nem vagyok annyira jó matekból és ha megvan a megoldás majd írsz légyszi, hogy jó lett-e? Szép napot!
0