Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Sziasztok!
Aki, segít ebben, annak a válaszát megoldásként jelölöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Érthető?
0

Ha ugy gondolkodsz hogy max 2 helyen metszheti vagy erinti es akkor egy helyen akkor kifejezed x-et az y-ból az itt x-2y = 11 ebböl x = 11+2y ezt behelyettesited a kör egyenletbe (11+2y)2 - 12(11+2y)2 + y2 + 10y + 25 = 10 ezt egyszerüsited,
121+44y+4y2 - 132 - 24y + 36 + y2 +10y +25 = 10 ebböl 50 - 30y + 5y2 = 10 oszthatunk 5-tel mindent 10-6y + y2 = 2 rendezed y2 - 6y +8 = 0 masodfoku egyenletbö csak a diszkriminans kell ha az pozitiv akkor ket helyen metszi ,ha nulla akkor erinti diszkriminans D = b2-4*a*c, itt 36-4*1*8 = 4 első egyenlettel két helyen metszi, ugyanigy a másik körre kiszámolod és fogod látni melyik a több
Módosítva: 5 éve
0