Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Probáld ugy elképzelni mint egy olyan oldalu négyszög aminek egyik oldala 4, másik 3, 6, 5 cm hosszu. Ha ezeket az oldalakat 2-vel beszorzod akkor egy nagyobb hasonlo négyszöget fogsz kapni ami már 8, 6, 12, 10 cm hosszu oldalai lesznek. Ha x-szel szorzod akkor pedig 4*x, 3*x, 6*x, 5*x cm hosszu. ezek közül mindig a 3*x lesz a legkisebb a 6*x pedig a leghosszabb. Ez igy érthetö? És ezeknek kell az összege hogy 20 legyen, elsöfoku egyenlet 3*x + 6*x = 20 azaz (3+6) * x azaz 9*x = 20 minden oldalt osztom 9-cel hogy megkapjam az x-et azaz x = 20/9, majd ezzel a szammal beszorzod szepen az oldalakat tartva az aranyt, azaz 3*20/9, 4*20/9, 5*20/9, 6*20/9
Módosítva: 5 éve
0