Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
493
Írjátok fel a hidrogén és az oxigén közötti reakciót és számítsátok ki hány gramm oxigén szükséges 100g víz keletkezesehez
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 H₂ + O₂ → 2 H₂O

1 mol O₂ tömege: 2*16g=32 g
1 mol víz tömege: 2*1g+16g=18 g

32 g oxigénből 36 g víz keletkezik.
x=100*32/36= 88,89 g oxigénből 100 g víz keletkezik.
Módosítva: 5 éve
0