Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni! Nem értem. Előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Az N az:
5*(x-1)+4*(x-3)=1 /zárójel felbontás
5x-5+4x-12=1 /összevonás
9x-17=1 /+17
9x=1+17
9x=18 /:9
x=2

Az U meg:
3*(x+2)<2*(x+2)-(x-4) /zárójel felbontás
3x+6<2x+4-x+4 /összevonás
3x+6<X+8 /-6
3x<x+8-6 /-x
3x-x<8-6
2x<2 /:2
x<1

A harmadikat sajnos nem tudom, de ezeket részletesebben is el tudom magyarázni, ha segít.
0