Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halisztok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
Valaki tudna nekem segiteni ...az,5,meg a 6 os feladatban,...tegnap kelet volna be kuldeni 2,orakor..de nem tudtam a feladatot.
Elore is koszy,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Kezdem :)
0

Szia! Remélem érthető amit írtam.

5.
x+x+27+x+54=180, melyből megkapjuk, hogy x=33 fok
A háromszög szögei: 33, 60, 87

6.
a1+a2+a3=36
a1+3d(differencia)=36 (3*3=9 36-9=27, egyszóval levettük a differenciát)
27:3=9
a1=9
A háromszög oldalai: 9cm, 12cm, 15cm
A legnagyobb szöge 90fok, ugyanis ezek a Pitagoraszi-számhármas tagjai
0