Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
536
14. feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, házi, atom, tömeg, mol, ANYAG
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
5 H = 5 mol hidrogén (5*1=5 gramm)
2 Na = 2 mol nátrium (2*23=46 gramm)
4 C = 4 mol szén (4*12 =48 gramm)
10 S = 10 mol kén (10*32 =320 gramm)
3 Ca = 3 mol kalcium (3*40=120 gramm)
0,5 O = 0,5 mol oxigén (0,5*16= 8 gramm)
0