Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először közös nevezőre kell hoznunk a két törtet. Ez legyen most a 15

(40-20x)/15=4-(9x+9)/15
40-20x=60-9x-9
40=60+11x-9
-11=11x
x=-1

(8-(-4))/3=4-(-3+3)/5 -> 4=4 helyes a megoldá-s
0