Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek 7.osztály - Nagyon sürgős‼️

Főoldal » Általános iskola » Matematika
393
Sziasztok! Szükségem lenne ezeknek a feladatoknak a megoldására levezetve. Ma kell leadnom a feladatot. Kérlek segítsetek, különben 1-est kapok.

1. 3x + 2 = 8x - 16
2. 6x - 2 = 14x + 54
3. 7 - 5x = 2x - 9
4. 2x - 3x = 7 - 5x

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, matek, sos, házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
3x + 2 = 8x - 16 /-3x
2=5x-16 /+16
18=5x /:5
3,6=x

Ell:
3*3,6+2=12,8
8*3,6-16=12,8 ✓


6x - 2 = 14x + 54 /-6x
-2=8x+54 /-54
-56=8x /:8
-7=x

Ell:
6*(-7)-2=-44
14*(-7)+54=-44 ✓


7 - 5x = 2x - 9 /+5x
7=7x-9 /+9
16=7x /:7
2,29≈x

Ell:
7-5*2,29=-4,45
2*2,29-9=-4,42 (a kerekítés miatt nem jön ki pontosan)

2x - 3x = 7 - 5x
-x=7-5x /+5x
4x=7 /:4
x=1,75

Ell:
2*1,75-3*1,75=-1,75
7-5*(-1,75)=-1,75 ✓
1