Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia egyensúlyi állandó

Főoldal » Középiskola » Kémia
1006
2SO2+O2->2SO3 Mekkora a reakció egyensúlyi állandója és mit jelent az értéke,ha adott körülmények között az egyensúlyi koncentrációk a következők?(SO2)e=0.8mol/dm3 ,(O2)e=0,5mol/dm3 ,(2SO3)e=0,6mol/dm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

1,125 (mol/dm3)-1 az egyensúlyi állandó! Ha K(c) nagyobb 1-nél, akkor a felső nyíl irányába, ha K(c) kisebb 1-nél, akkor az alsó nyíl irányában van az egyensúly eltolódva. Ha K(c) egyenlő 1-gyel, akkor éppen egyensúly van és az oda-, visszaalakulási sebesség értéke megegyezik! :)

Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (45 éves)
0