Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Számjegyinek összege 10 -> legyen a 10-es számjegy x és az 1-es 10-x
10-es számjegyet szorozzuk 10-zel -> 10x+10-x lesz az első szám -> 9x+10

2. 10(10-x)+x=100-10x+x= 100-9x

9x+10=2(100-9x)-1
9x+10=200-18x-1
9x+10=199-18x
27x=189
x=7

73 és 37 a két szám ( elnézést, elnéztem hogy melyik oldalt kell szorozni, de ettől függetlenül ez a két szám jó)

2.
első szám 10x+7-x=9x+7 (tizes: x egyes: 7-x)
második :70-10x+x=70-9x

9x+7=2(70-9x+1)
9x+7=140-18x+2
9x+7=142-18x
27x=135
x=5

egyik szám 52 másik 25
0