Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
447
Ha egy szám 12-szereséhez 36 adunk,akkor 1056-ot kapunk. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Eredeti szám : X
12*x+36=1056 /-36
12*x=1020 /:12
x=85
1

Művelet:
x•12+36=1056
Az x kiszámítása:
x=(1056-36):12=85
0