Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika felszín és térfogat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
446
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni a matekban mert nem értem, előre is köszönöm!
A kérdések: 1., Egy kabát gombja henger alakú. A henger sugara 1,4cm, a magassága 3mm. A gombon 4, egyenként 1mm átmérőjű henger alakú lyuk van, ahol a cérnát szokták átfűzni. Mekkora egy ilyen gomb térfogata? ( + a nagy henger térfogata, egy lyuk térfogata)
2., Egy 2,5dl-es henger alakú pohár magassága 13cm, de a talpa 1cm vastag. Mekkora az alapkör sugara, ha a pohár fala 2mm vastag?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
Nagy henger térfogata:
V=r²πm=14²×3,14×3=1846,32 mm³
Egy lyuk térfogata:
V=0,5²×3,14×3=2,355 mm³
Gomb térfogata:
V=1846,32-4×2,355=1836,9 mm³

2.) Csatoltam képet
0