Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 6.osztály Sürgősen kellene. Előre is köszönöm.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
719
Ezeket kellene holnapra megoldanom de hiányoztam óráról és nem egészen értem.Lehetőleg levezetéssel írjatok hogy meg is értsem valamennyire- Előre is nagyon hálás vagyok. Egy kicsit sok de nekem úgy is jó ha csak párat oldasz meg belőle-
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kördiagramm, Adatok, Ábrázolása
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
BOCSI de nem tudom.
-1

3a) 50+10=60 gyerek eszik napi rendszerességgel édességet, így az a kérdés, hogy a 60 hány százaléka a 100-nak. tudjuk, hogy ha 100 a 100%, akkor 100-zal osztva 1 az 1% lesz, ezt pedig 60-nal osztva 60 a 60% lesz, tehát a megkérdezett gyerekek 60%-a eszik minden nap édességet.

b) 4+12+24=40, így íz a kérdés, hogy a 40 hány százaléka a 100-nak; az előbb láttuk, hogy az 1%-a 1, így 40-nel szorozva 40% lesz a 40.

c) Oszlopdiagram készítése megy?

d) Erre csak te tudod a választ.

1a) 8-tól 14-ig 6 óra=360 perc telik el. Az adott időintervallumon 10+15+10+15+40=90 perc szünet van. Ha 360 perc a 100%, akkor 4-gyel osztva pont 90-et kapunk, így pedig a 25%-hoz jutunk, tehát az idő 25%-a szünet.

b) Ha 25% szünet, akkor 100-25=75% a tanítási idő.

c) Felosztod 4 egyenlő részre, ekkor 25-25-25-25%-ait kapod a körnek, ebből 1 körcikk fogja szimbolizálni a szünet idejét és a maradék a tanítási időt.

Kördiagram készítése: Megnézed, hogy összesen hány gyerek van, annyi egyenlő részre osztod a kör. A kör szélén lévő beosztások azt mutatják, hogy ha a kör középpontját összekötöd két szomszédos osztással, akkor a kör sugarai 10°-os szöget zárnak be. Ezt onnan lehet tudni, hogy a körív 36 egyenlő részre lett így felosztva, a teljes kör 360°-os, így 1 cikk 10°-os. Ez alapján fogod tudni felosztani a kört a megfelelő részekre.
1