Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos Sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
732
Segítség le is kellene vezetni!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1.

4+5= 9

9 r: 81 kg
1 r: 81:9= 9 kg
4 r: 36 kg
5 r: 45 kg

Orsi 36 kg, Irén 45 kg.

2.

3+5= 8

Egy egyenesszög 180 fokos.

8 r: 180
1 r: 180:8= 22,5
3 r: 67,5
5 r: 112,5

Az egyik szög 67,5 fokos, a másik 112, 5 fokos.

3.

Máté: 9x
Gergő: 5x

5x+800= 9x/-5x
800=4x/:4
200=x

Ell:
Máté: 9 x 200= 1800
Gergő: 5 x 200= 1000
Máténak tényleg 800 Ft-tal több pénze van, mint Gergőnek.

Máténak 1800, Gergőnek 1000 Ft-ja van.
1