Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ki tudja?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1193
54g alumínium anyagmennyisége hány mól?(3)
6g nitrogén hány db atomot tartalmaz?(3)
3 mol kalciumatom tömege hany gramm?(3)

A válaszokat előre köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol alumínium tömege 27 g
2 mol alumínium tömege 54 g, tehát 54 g Al anyagmennyisége 2 mol.

14 g (1 mol) nitrogén 6*10²³ darab atomot tartalmaz,
6 g nitrogén (6*6/14)*10²³ = (36/14)*10²³ = 2,57*10²³ darab atomot tartalmaz.

1 mol kalcium atom tömege 40 g
3 mol kalcium atom tömege 3*40=120 g.
0