Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgös

Főoldal » Általános iskola » Matematika
481
fogalmam sincs hogy hogyan kell kiszámolni.
oldd meg a következö egyenletet a racionális számok halmazán. ellenörizd a megoldást.
3(x-2)-4 egyenlö x+2
valami x-valami -4 egyenlö x+2
valami x- valami egyenlö x+2 /valami
valami x-valami egyenlö 2 /valami
valami x egyenlö valami /valami
x egyenlö valami
ellenörzés;
bal o. és jobb oldal
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
3(x-2)-4=x+2
3x-6-4=x+2 / -x
2x-6-4=2 / összevonás
2x-10=2 / +10
2x=12
x=6

Ell 3(6-2)-4=6+2 = 12-4 = 8 -> ez igaz

Nem tudom, hogy hányadikos vagy, de ezt a feladatot mérleg elvvel kell megoldani ( azt hiszem, hogy ez a neve). Ha jobban meg szeretnéd érteni, akkor keress rá youtubeon hogy egyenlet megoldása (egy ismeretlenes)
0

NAGYON szépen köszönöm
0