Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!!!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
529
Nagyon megköszönném ha segítene valaki a fizika feladatomban mert nagyon sok házim van és ez jegyre megy nem tudom megcsinálni , Köszönöm ha segit valaki.!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS!!
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Nagyon homályos
0

Szia!

18.

F= 9800 N
A= 0,04 m2
p= ?

p= F/A= 9800 N/ 0,04 m2= 245000 Pa= 245 kPa

a, a terheléskor az F nő, ha A változatlan, akkor p nő.
b, 2 keréken guruláskor A felére csökken, F változatlan, p kétszeresére nő.

19.

F= 7500 N
p= 187500 Pa
A= ?

A= F/p= 7500 N/ 187500 Pa= 0,04 m2= 4 dm2

20.

F= 720 N
p= 2880 Pa
A= ?

A= F/p= 720 N/2880 Pa= 0,25 m2= 25 dm2

a, F nő, A változatlan, p nő.
b, A csökken, F változatlan, p nő.

21.

A= 1,2 m2
p= 40000 Pa
F= ?

F= p x A= 40000 Pa x 1,2 m2= 48000 N

22.

A= 180 cm2= 0,018 m2
p= 30 kPa= 30000 Pa
F= ?

F= p x A= 30000 Pa x 0,018 m2= 540 N

0