Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
561
1. Mennyi 200Ft 40%-nak a 2/106 (kettő százhatvanad) része?
2. Az autóm 2km-en 1,4 dl benzint fogyaszt. Hány km-ig elegendő 21 liter benzin?
3. Számítsd ki az 1m³ térfogatú gömb sugarát.

Köszi! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1. 200*0,4*2/106=1,51
2

2. 2 km=1,4 dl
x km=210 dl
210/1,4=150 x=2*150=300 km
2

3. V=4*R3*π/3
1=4*R3*π/3
3=4*R3
0,95=4*R3
0,24=R3
R=0,0026 m=0,26 cm
1