Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlettt

Főoldal » Középiskola » Matematika
519
oldjuk megy a valós számok halmazán
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
első: Ha x>=2 akkor x=3 Ha x<2 akkor x=-3
0

a) Adjunk mindkét oldalhoz 1-et.
Ekkor x1=-3 és x2=3, amik megfelelnek az értelmezési tartományoknak is.

b)
1.eset: { x-1, ha x≥1 1.eset levezetése: x-1=2 -----> x=3 ez jó megoldás
2.eset {-x+1, ha x<1 2.eset: -x+1=2 ------> x=-1 ez is jó megoldás

c) Adjunk hozzá a két oldalhoz 1-et.
1.eset: {x, ha x≥0 1.eset levezetés: x<3 a megoldás a {0;3{ intervallum
2.eset: {-x, ha x<0 2.eset: -x<3 ---> x>3 ez nem illik az értelmezési tartományba tehát nem jó megoldás!

Ha bármi kérdésed van nyugodtan írj! :)
0