Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
561
Valaki megtudná csinálni a : 48/a ,,,, 49/a ,,,, 50-es feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
És itt vannak a feladatok
0

48/
Egyszerűen behelyettesíted ezeket az adatokat
T= a·ma/2
K= a+2b
Először kiszámoljuk a magasságot Pitagorasz tétellel.
m²= a²-b²  =  12²-10²  =  144 - 100  =  44  = 6,63 (cm)
Most ki tudjuk számolni a T= 12·6,63/2 = 79,56/2 = 39,78 cm
Kerületet egyszerűbb..
K= a+2b = 12+2·10 = 12+20= 32 cm

0

49/
Itt is Pitagorasz tétel.
Ismerjük a befogókat 5 cm. Átfogót pedig úgy számolunk, hogy össze adjuk a második hatványukkal.
c=  5²+5²  =  25+25  =  50  = 7,1 (cm)
0