Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.o

Főoldal » Általános iskola » Fizika
570
Sziasztok szerdán tz van és ezekhez hasonló feladatok lesznek aki tudja küldje már el előre is köszönöm

1.Mekkora nyomással nehezedik a talajra a 85 kg tömegű ember, ha 75 cm2-n érintkezik a talajjal?

2.Hasonlítsd össze a két pohár alján a hidrosztatikai nyomást és a nyomóerőt! A pohár: 5 cm átmérőjű és 8 cm magasan áll benne a víz B pohár: 7 cm átmérőjű és 8 cm magasan áll benne a víz

3.Egy 8 cm átmérőjű pohárban lévő folyadékot átöntöm egy 10 cm átmérőjű pohárba. Változik-e a nyomóerő illetve a hidrosztatikai nyomás?

4.Azonos tömegű fa és réz golyót merítek el vízben. Hasonlítsd össze a rájuk ható felhajtóerőt! ( gondolj a térfogatukra!)

5.Milyen messze állunk a sziklától, ha a kiáltásunkat 3,5 s. múlva halljuk vissza: A hang terjedési sebessége: 340m/s. (a hang elmegy a szikláig, majd onnan vissza)

6.Mi történik egy tölgyfa darabbal ha :
vízbe teszem
petróleumba teszem
benzinbe teszem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. 85 kg = 850 N 75 cm2 = 0,0075
850/0,0075 = 113.333,33 Pa

2. A B pohár alján nagyobb a hidrosztatikai nyomás és a nyomóerő, mert több benne a víz = magasabb a vízoszlop

3. Egyikük sem változik

4. A nagyobb térfogata miatt a rézgolyót nehezebb a fagolyónál megtartani, ezért nagyobb a ráható felhajtóerő

Bocs, a többi kérdésre nem tudom a választ




0