Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyent

Főoldal » Középiskola » Matematika
496
Oldjuk meg a valos számok halmazán az egyenleteket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
/x/-1=2 /+1
/x/=3
x₁=3
x₂=-3
2)
/x-1/=2
x₁:
-(x-1)=2
-x+1=2 /-1
-x=1 /*(-1)
x=-1
x₂:
+(x-1)=2
x-1=2 /+1
x=3
3)
/x/-1<2 +1
/x/<3
x₁<3
x₂<-3
4)
/x-1/>2
x₁:
x-1>2 /+1
x>3
x₂:
-(x-1)>2
-x+1>2 /-1
-x>1 /*(-1)
x>-1
0