Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki légyszi nagyon fontos lenne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
466

1.

A konyhabútor ára 9200 Ft volt, melyet 45%-al megemeltek. Hány Ft az új ára?



Egy bringa árát növelték 40%-al, így most 6900 Ft-ba kerül. Hány Ft volt az eredeti ára?



Egy pár kamásli ára 7200 Ft-ról 9400 Ft-ra emelkedett. Hány %-al emelték?

2.

3·(6x - 4) + 4·(8x + 8) > 4·(3x + 3) + 11

3.

(6x + 6)/6 + (5x - 5)/12 = 27

4.

Két szám összege 72, különbsége 26. Melyik ez a két szám?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. 13340 ft
4928,57 ft
30,5%
2. 18x-12+32x+32>12x+12+11
50x+20>12x+23
38x>3
3/38<x
3. 2(6x+6)+5x-5=324
12x+12+5x-5=324
17x+7=324
17x=317
x=317/17
4. feladatod sajnos én sem tudom
0