Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
824
7(x-9)+1=4(3-x)+3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először a zárójelet kell felbontani:
7x-63+1=12-4x+3 ezután összevonunk:
7x-62=15-4x rendezzük az egyenletet:
11x=77 elosztjuk 11-gyel
77/11=7

Ellenőrzés: 7*(7-9)+1= 7*(-2)+1=-13
4*(3-7)+3= 4*(-4)+3=-13
Módosítva: 9 éve
0