Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
677

Egy egyenes körhenger alapkörének átmérője és magassága egyenlő. Egészekre kerekítve hány négyzetcentiméter a felszíne és hány köbcentiméter a térfogata, ha az alapkör sugara 18 cm? (pi értéke 3,14 legyen!)
1.Hány centiméter az alapkör átmérője?
2. Hány centiméter a henger magassága?
3.Hány négyzetcentiméter az alapkör területe?
4.Hány centiméter az alapkör kerülete?
5.Hány négyzetcentiméter az egyenes körhenger palástjának területe?
6.Hány négyzetcentiméter a henger teljes felszíne?
7.Hány köbcentiméter a henger térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. d=2*18=36cm
2. m=36cm
3. T=r2*π=182*3,14=324*3,14=1017,36cm2
4. K=2*r*π=2*18*3,14=113,04cm
5, P=K*m=113,04*36=4069,44cm2
6. A=2T+P=2*1017,36+4069,44=6104,16, egészre kerekítve:6104cm2
7. V=T*m=1017,36*36=36624,96, egészre kerekítve:36625cm3
1