Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
682

Egy egyenes hasáb alapja olyan egyenlő szárú háromszög, melynek alapja 16 cm, szárai 17 cm-esek. A hasáb felszíne 740 négyzetcentiméter. Mekkora a hasáb testmagassága és a térfogata?
1. Hány centiméter az egyenlő szárú háromszög magassága?
2.Hány négyzetcentiméter az egyenlő szárú háromszög területe?
3.Hány négyzetcentiméter az egyenes hasáb alaplapjainak együttes területe?
4.Hány négyzetcentiméter a palást területe, ha a palástot a testet határoló 3 darab téglalap együttesen alkotja?
5.Hány centiméter az alaplapot alkotó egyenlő szárú háromszög kerülete?
6.hány centiméter a palást két oldalának a hossza?
7.Hány centiméter az egyenes hasáb testmagassága?
8.Hány köbcentiméter a hasáb térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. A háromszög magasságát pitagorasz tételével számítjuk ki (figyelembe véve, hogy a magasság felezi az alapot) m2=172-82
m2=289-64
m2=225 /  
m=15cm
2. T=a*m/2=16*15/2=120cm2
3. Két alaplap van tehát 2T=2*120=240cm2
4. P=A-2T=740-240=500cm2
5. K=a+2b=16+2*17=50cm
6. ezt a kérdést nem értem, ezért kihagyom
7. M=P/K=500/50=10cm
8. V=T*M=120*10=1200cm3
1