Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Próbaérettségi feladatsorok. 5.Feladatsor

Főoldal » Középiskola » Matematika
786
A játékboltban leáraztak egy plüssfigurát.A 41%-os leárazás után az ára 19,88 euró lett.Mennyibe került a plüssfigura eredetileg?
Válaszát euróban megadva,két tizedesjegyre kerekítse!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
x·0,59=19,88
x=33,69 euró
0

x=100%
19,88=100-41=59%
x*0,41=19,88
x=19,88/0,41=43,49 euró
Ellenőrzés:
43,49*0,41=19,88
0