Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

ALAPHALMAZ KÉRLEK SEGITSETEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
382
2•c-3=c+17
4•f+8=f-22
75-2•e=3•e
9•d-8=73
g+108=5•g kérlek segitsetekk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Alaphalmazz
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az ilyen típusú feladatoknak az alaphalmaza általában a `QQ` szokott lenni. A megoldástól és annak menetétől függ, hogy érdemes-e esetleg szűkíteni `ZZ`-re esetleg `NN`-re.
1./ Esetén látható egészekből kiindulva jutunk el az `c=20` megoldásig, tehát itt `ZZ`-t érdemes választani.
2./ Esetén szintén egészekből kiindulva jutunk el az `f=-10` megoldásig, tehát itt is `ZZ`-t érdemes választani.
3./Ugyanazt mondhatjuk el, mint a 2./ esetén, ahol `e=15`.
4./Ugyanazt mondhatjuk el, mint a 2./ esetén, ahol `d=9`.
5./ Esetén szintén egészekből kiindulva jutunk el az `g=27` megoldásig, itt fontolóra vehetjük `NN`-et, mert egyetlen lépés sem vezet ki belőle.

Megjegyzés: Általában az egyenletek alaphalmazait a későbbi tanulmányaitok során nem nektek kell "kiszámolni" , ez szervesen hozzátartozik a kezdeti feltételekhez.
Módosítva: 5 éve
0