Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai reakciók

Főoldal » Középiskola » Kémia
462
Írd fel a reakció egyenleteket és nevezd el a termékeket!
1. Oxálsav+NaOH=
2.Szalicilsav+NaOH=
3. Linolsav+Br2=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.
HOOC-COOH + 2 NaOH = NaOOC-COONa + 2 H₂O (nátrium-oxalát és víz keletkezik)

2.
o-OH-(C₆H₄)-COOH + NaOH = o-OH-(C₆H₄)-COONa + H₂O (nátrium-szalicilát és víz keletkezik)
o-hidroxi-benzoesav

3.
9,12-oktadekadiénsav + 2 Br₂ → 9,10,12,13-tetrabróm-oktadekánsav
0