Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítenétek fizikában

Főoldal » Általános iskola » Fizika
408
230 V feszültségű hálózatra kapcsolt izzólámpán átfolyó áram erőssége 0,45 A. Mekkora az izzólámpa elektromos teljesítménye ?
a) Miért kell takarékoskodni az elektromos energiával?
b) Milyen energiatakarékossági lehetőségeket ismersz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.
A teljesítmény:

P = U⋅I = 230V⋅0.45A = 103,5 W

2. Ne legyen a környezetre hatással, pénz takarékosság.

3. -lámpa helyett gyertyát használunk
-nappal ne kapcsoljuk fel a lámpát
-nem tom most ennyi jutott az eszembe...
0