Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek valaki sos-be segítsen! 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
396
1.feladat Egy négyszög belsőszögeinek arány 2:5:6:5 Számítsd ki a szögeit! Milyen négyszögről van szó?
Valaki segítsen ma estig le kell adnom!
2.feladat Egy négyszög belsőszögeinek arány 1:2:1:8 Számítsd ki a szögeit! Milyen négyszögről van szó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, 7. osztály, SEGÍTSETEK, létszives
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat: 2x+5x+6x+5x(=18x)
18x=360⁰
(360⁰:18=20⁰)
x=20
Tehát: 5X=100⁰
2x=40⁰(⇒ezek az egyes szögeket jelölik az x-ek.)
6x=120⁰
5x=100⁰

2. feladat
1x+2x+1x+8x=360⁰

12x=360⁰
(360⁰:12=30⁰)
Tehát x=30⁰
1x=30⁰
2x=60⁰
1x=30⁰
8x=240⁰
(Remélem így jó lesz, bocsánat ha nem hibátlan azért majd ellenőrizd végig:) )
0