Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gondoltam egy számra,megszoroztam 5-tel,a szorzatból kivontam 100-at.Így 25-öt kaptam.Melyik számra gondoltam?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
545
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Szerintem 25 a szám mert 25+100=125
125:5= 25
1

Az ilyen feladatokat egyszerűen meg lehet oldani, csak ahogy olvasod a szöveget, úgy írod fel tulajdonképpen az egyenletet, amiből kijön az eredmény. Pl ennél a feladatnál:

Gondoltam egy számra,
Ez a szám legyen x

megszoroztam 5-tel,
x*5, ez 5x

a szorzatból kivontam 100-at.
5x-100


Így 25-öt kaptam.
5x-100=25

Melyik számra gondoltam?

Ki kell számolni, mennyi ez:
5x-100=25 /+100
5x =125
x=25

Tehát a 25-re gondoltam.
Ez megszorozva 5-tel 125, kivonva 100-at,az 25, ahogy a feladat eredetileg szólt.
1