Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8 osztályos matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
Helló tud valaki segíteni?
Kepet csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Téglatest élei:
a = 34,5cm
b = 25 cm
c = 9cm
A = 2*(a*b+b*c+c*a)=2*(34,5*25+25*9+9*34,5)=2*(1398)=2796cm2
V=a*b*c=34,5*25*9=7762,5cm3
A kocka:
a = 15,2 cm
A = 6*a2=6*15,22=1386,24cm2
V = a3=15,23=3511,808cm3
0