Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S mára kellene!!!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
538

1. Egy háromszög két oldala 8 cm és 10 cm, a rövidebb oldalhoz tartozó magasság 6 cm.
Mekkora a hosszabb oldalhoz tartozó magasság?
2. Egy téglalap egyik oldala 7 cm-rel hosszabb, mint a másik, kerülete 103 cm. Mennyi a területe?
3. Egy rombusz egyik átlója 1,6 cm, területe 9,6 cm2. Mekkora a másik átlója és a kerülete?
4. Egy húrtrapéz három oldala egyenlő, a negyedik kétszer akkora. Mekkorák az oldalai, ha a kerülete 8,1cm?
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

4
1)8*6:10=4,8 cm
0

2)
2*(x+(x+7))=103
2x=51,5-7=44,5
x=22,25
x+7=29,25
T=22,25*29,25=650,8125 cm²
0

3)e*f:2=9,6 átló:6,6*2:1,6=12 cm
a²=(3,2:2)²+(12:2)²=38,56
a=6,21 K=4a=24,84
0

4)
x+x+x+2x=8,1
5x=8,1
x=1,62 cm 3 oldala, 2*1,62=3,24 cm egy oldal.
0