Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
a=15 cm
x=17cm

17²=15²+b²
289=225+b² /-225
64=b²
 64 =b
8=b

K=2(a+b)=2(15+8)=46 cm
T=a*b=15*17=277 cm²
0