Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
a feladat
Magasság és befogótétel
Ebből a 2 adatból nem tudtam semmit sem elkezdeni, hiába van ott a megoldás
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szép feladat!

Kedvcsinálónak az első eset
Adott: c és m
Két egyenlet írható fel
p + q = c
p*q = m² (magasság tétel)
Ezeket megoldva megvan p és q,
majd a befogó tétel szerint
a² = p*c
b² = q*c

A többihez is elég a magasság és a befogó tétel.
0