Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
778
Sziasztok! Ehhez a matek házihoz kérnék segítséget: Egy autópiacon már 30%-os előleg, 1050000Ft kifizetése után átvehetjük a vásárolt személyautót. A fennmaradó összeget részletekben törlesztjük. Mennyi az autó teljes ára?
2.:Az ember szervezetének 60%-a víz, 15%-a zsír, 6%-a ásványi anyag, 18%-a fehérje, 1%-a szénhidrát. Írd át a százalékokat törtrészekre! Hány kg víz és hány kg zsír van egy 65 kg-os ember szervezetében?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, százalék, szövegesfeladat, törtrész
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Ha az autó árának 30%-a 1.050.000 forint, akkor az 1%-a 1.050.000/30=35.000 forint, így 100%-a 100*35.000=3.500.000, tehát 3.500.000 forintba kerül az autó.

2. A százalék definíció szerint "század"-ot jelent, tehát például valaminek a 60%-a az a 60/100 része. Ha tudjuk, akkor a törtetek illik egyszerűsíteni, itt 20-szal egyszerűsítve kapjuk a 3/5 törtet.
15% → 15/100=3/20
6% → 6/100=3/50
18% → 18/100=9/50
1% → 1/100

65 kg 60%-a 65*60/100=39 kg, tehát ennyi vizet, és 65*15/100=9,75 kg zsírt tartalmaz.
1