Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
467
Vektor.
a,Adva van a koordináta-rendszerben az (3;4) és
B(-2;1)pont
b,Add meg koordinátákkal az origóból a pontokba mutató vektorok összegét,különbségét!
Köszi a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
irányvektorok
a(felette vektor jel)=(3;4)
b(felette vektor jel)=(-2;1)

a+b=(Xa+Xb; Ya+Yb)=(3+(-2);4+1)=(1;5)
a-b=(X-Xb; Ya-Yb)=(3-(-2);4-1)=(5;3)
0