Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1440
Sziasztok!
Ki kell számálnom a háromjegyü páros számok összegét!
előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Sn=(2a1+(n-1) szer d/2) x n
Módosítva: 5 éve
0

Kihagytad a képletből a d-t. Itt d=2, a1=100 és n=450.

900 db háromjegyű szám van. A fele páros a másik fel páratlan.
(100+998)2 *450= beütöd a gépbe és kiszámolod.
1