Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, kapcsolasos számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
5677
Ki kell számolni az I1, I2, I3 és az I4et valamint az Re-t és az U1, U2, U3 és U4et.. Az adatok a következők: u=90V R1=30Ohm, R2=30Ohm,R3=20Ohm és R4=40Ohm..elore is köszönöm szépen lehetőleg levezetessel!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
U = R * I

A feszültségek olyan arányban állnak egymással, mint az ellenállások.
U=90V
R1:R2:R3:R4
30: 30 : 20 : 40
U1=1/4 * 90 = 22.5 V
U2=1/4*90 = 22.5 V
U3=1/6*90 = 15 V
U4=1/3*90=30 V

I1 = U1/R1 ez alapján már menni fog. stb...
0

U=90V
R1=30
R2=30
R3=20
R4=40

U1=U2=U3=U4=U
I1=U1/R1=90V/30=3A
I2=U2/R2=90V/30=3A
I3=U3/R3=90V/20=4,5A
I4=U4/R4=90V/40=2,25A
I=I1+I2+I3+I4=3A+3A+4,5A+2,25A=12,75A
Re=90V/12,75A=7,06 Ohm
0