Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
Valaki tudna segíteni a 104. Feladatban? Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
szárak szögei: x
alapon fekvő szöge: x+36

x + x + x+36 = 180
3x = 144
x = 48

szárak szögei: 48
alapon fekvő szög : 48 + 36 = 84
48 + 48 + 84 = 180
0

A szárszög: α
az alapon fekvő szög: α + 36
Mivel az alapon két, egyforma szög fekszik, a belső szögek összegét leíró egyenlet a következő:
α+ 2(α + 36) =180
3α + 72 = 180
3α = 108
és
α = 36
vagyis
a szárszög α = 36
az alapon fekvő szögek: α + 36 = 72


0