Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
513
Sziasztok! Segítenétek megoldani ezt a két fizika példát?

8. Egy 100 g tömegű testet 1000 kg/m 3 sűrűségű vízben teljesen elmerítve 0,5 N erővel,
alkoholban elmerítve 0,6 N erővel kell tartani. Mekkora az alkohol sűrűsége?

9.Egy vízben nem oldódó tárgy sűrűségét szeretnénk meghatározni. A levegőben mért súlya
30 N, olajban mérve 18 N. Az olaj sűrűsége 900 kg/m 3 . Mekkora a test sűrűsége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
m = 100g =>0,1kg
ró = 1000 kg/m3
F1 = 0,5 N
F2 = 0,6 N
0,5 = Vt *1000*9,81
0,6 = Vt*x*9,81
Vt=0,5/1000*9,81
0,6=0,5/1000*9,81*x*9,81
0,6*1000*9,81/0,5*9,81=x
0,6*1000/0,5=x
1200kg/m3=x
9,
Fg = 30N
Fo = 18N
ró = 900kg/m3
Fg = m*g
30 = m * 9,81
m = 30/9,81=3kg(kerekítve)
18=Vt*900*10
18/9000=Vt
2.10-3m3=Vt
1

Azta, nagyon nagyon köszönöm! ☺️
0