Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
5x2+3x-8
x1 = 1
x2 = -1,6
5*(x-1)*(x+1,6)
ell:
5*(x-1)*(x+1,6)=5*(x2+1,6x-1x-1,6)=5x2+3x-8
b,
0,2x2-0,1x-2,1
x1 = 3,5
x2 = -3
0,2(x-3.5)*(x+3)
ell:
0,2*(x-3,5)*(x+3)=0,2(x2+3x-3,5x-10,5)=0,2x2-0,1x-2,1
1