Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta

Főoldal » Középiskola » Matematika
973
Egy elektromos panel kivezetési pontjai egy derékszögű koordináta-rendszer egész koordinátájú rácspontjai. A tervező megrajzolja azt a három egyenest, melynek egyenletei:

x + 10y = 47; 8x - y = 52 és x + y = 2.

a) Határozza meg az egyenesek által közrezárt háromszög területét!

b) Azokba a rácspontokba, amelyek a háromszög kerületére esnek, izzókat szerelnek. Hány izzó kerül a panelre?

c) Ezek közül az izzók közül véletlenszerűen felvillan két izzó. Mennyi a valószínűsége, hogy a felvillanó izzók nincsenek a háromszög egy közös oldalegyenesén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Nekiálltam
1

a) feladat
T=40,5
1

b) feladat
11 db ízzó
1

c) feladat
P=2/11
1