Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene fizikában valaki?

Főoldal » Középiskola » Fizika
514
₁₁Egy vezetékben folyó áram a következőképp függ az időtől: I= 5·t+4·t². Az áram A-ben az idő s-ban mérendő. Mekkora töltés áramlik át a vezeték keresztmetszetén a t₁= 2s és a t₂=7s időközben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t1 = 2s
I1 = 5*2+4*22=26A
t2 = 7s
I2=5*7+4*72=35+196=231A
I=Q/t
Q = I*t
Q1=26*2=52C
Q2=231*7=1617C
deltaQ = Q2-Q1=1617C-52C=1565C
0