Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkidomok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Valaki legyenszives kiszámolnii
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

b, A szabályos kilencszög minden oldala ugyanakkora, tehát a kerület: K=9a
A feladat szerint 9a=3 3/20=63/20 /:9
a=7/20

c, az egyenlőszárú háromszögben egy alap van és két szár. A kerület tehát: K=a+2b.
A feladat szerint az alap 18cm. Tehát 54=18+2b /-18
36=2b /:2
18=b
Tehát a valóságban nem is egyenlőszárú, hanem egyenlő oldalú háromszög volt a feladatban.
0