Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
743
a, Mekkora az ábrán látható körbe írt négyszög kerülete és területe?
b, Egy 6,5 centiméter sugarú kört az egyik 12 cm hosszúságú húrja két körszeletre oszt. Mekkora a kisebbik körszelet területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a,
k =  10,42+7.82  =  169 =13cm
x =  132-52 = 144 =12cm
T=((10,4*7,8)/2)+((5*12)/2)=9,1+30=39,1cm2
Módosítva: 5 éve
0

m =  6,52-62 =2,5
x = 6,5-2.5 = 4 cm
α=cos-1((4-2.5)/-2,5)=67,380135
i = 67,380135*6,5=437,9708778cm
T = (437,970877*6,5-12*(6,5-4))/2=(2846,810706-10)/2=1408,405353cm2
0